Werken op het dak is niet zonder risico’s

Werken op het dak is niet zonder risico’s

Om optimaal van je woning te kunnen genieten is het belangrijk dat je woning over een goed dak beschikt. Helaas kunnen zware weersomstandigheden en verouderde onderdelen ervoor zorgen dat je dak gevoelig wordt voor lekkages en andere vormen van schade. Dan is het belangrijk om je dak zo snel mogelijk te laten repareren of vervangen. Het repareren van een dak vereist niet alleen de nodige kennis, maar brengt ook risico’s met zich mee. Wij raden je daarom aan om deze werkzaamheden altijd door een professionele dakdekker uit te laten voeren. Woon je in Den Bosch of omgeving? Dan helpen wij je graag. In dit artikel lees je welke risico’s zijn verbonden aan het werken op deze grote hoogte en welke veiligheidsmaatregelen Royaal Dakonderhoud treft om onze dakdekkers te beschermen.

Dakdekkers renoveren dak

Van het dak vallen

Wanneer je denkt aan de risico’s die verbonden zijn aan het werken op daken, denk je natuurlijk als eerste aan de kans om van het dak af te vallen. Of je woning nu over een plat of hellend dak beschikt: alle daken hebben onbeschermde randen. Dit betekent dat er niets is om je aan vast te houden wanneer je bijvoorbeeld je balans verliest. Wanneer de dakbedekking ook nog broos of beschadigd is, wordt de kans op gevaarlijke valpartijen alleen maar groter. Het vallen van een dak is daarom een zeer gegronde angst. Voor veel mensen is dit risico alleen al voldoende om hun dakwerkzaamheden uit handen te geven aan professionele dakdekkers, maar er is nog een ander groot risico dat voor problemen kan zorgen.

Onzichtbare schades op het dak

Wanneer jouw dakbedekking gevoelig is geworden door bijvoorbeeld waterschade of ouderdom, zal het op meerdere plekken broos worden. Deze zwakke plekken zijn niet altijd goed zichtbaar, waardoor ze gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Ga je per ongeluk met je volle gewicht op zo’n gevoelige plek staan? Dan kan de dakbedekking scheuren, waardoor je naar beneden kunt vallen of vast kunt komen te zitten met je voet (of erger, je hele been). Zelfs wanneer alleen de dakpan breekt, kun je ernstige verwondingen oplopen door de scherpe randen. Wij raden je daarom aan om dakwerkzaamheden altijd uit handen te geven aan een professionele dakdekker. Zij weten precies waar ze op moeten letten bij het zoeken naar zwakke plekken in de dakbedekking. Ben jij woonachtig in Den Bosch? Dan komen wij je graag helpen.

Dak Isoleren, Royaal Dakonderhoud, Isolatie dak

Wat Royaal Dakonderhoud doet om dakdekkers te beschermen

Als professioneel dakdekkersbedrijf willen we onze dakdekkers natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen alle risico’s die horen bij dit beroep. Dit begint al met een goede training. Al onze dakdekkers zijn daarom goed opgeleid en beschikken over de nodige kennis over het werken op grote hoogtes. Bovendien gaan onze dakdekkers nooit het dak op zonder goede uitrusting. Ze dragen allemaal een harnas, dat ze kunnen verankeren aan het dak. Je kunt deze vorm van bescherming enigszins vergelijken met een bungeejumptouw. Wanneer ze van het dak vallen, zullen ze in de lucht blijven hangen. Bij grote klussen, zoals het vervangen van het gehele dak, kunnen we ook collectieve valbescherming plaatsen. Dit zijn tijdelijke rails die we op de rand van het dak plaatsen. Zo kunnen we de risico’s van het vak tot een minimum beperken.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48