De vele soorten dakbedekking: welke past het best bij jou

De vele soorten dakbedekking: welke past het best bij jou

Een goede dakbedekking beschermt je woning tegen zon, wind en regen. Dakbekleding gaat lang mee, maar zal uiteindelijk toch broos en kwetsbaar worden. Is jouw dakbedekking momenteel aan vervanging toe? Wacht dan niet te lang en schakel een dakdekker in. Dakbedekkingen zijn er namelijk in veel verschillende soorten en maten. In dit artikel zetten we de verschillende dakbedekkingen voor je op een rijtje. Heb je een keuze gemaakt en ben je woonachtig in de regio Den Bosch? Dan staan onze dakdekkers voor je klaar.

Dakpannen

Dakpannen daken

Dakpannen zijn nog altijd de meest populaire dakbekleding in Nederland. Dit komt omdat dakpannen er strak uitzien en verkrijgbaar zijn in veel verschillende soorten en kleuren. Naast de stoere look, zijn er nog meer voordelen. Zo zijn dakpannen zeer sterk en hebben ze een lange levensduur. In de meeste gevallen gaan dakpannen maar liefst 50 jaar mee, waardoor je het dak slechts één keer in je leven zult hoeven vervangen. Uiteraard hebben dakpannen ook nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet makkelijk om dakpannen te plaatsen. Laat dit werk daarom altijd uitvoeren door professionele dakdekkers.

Rieten dakbedekking

Een rieten dakbedekking was vroeger het toppunt van luxe. Tegenwoordig is een rieten dakbedekking echter een stuk minder in trek. Het ziet er prachtig uit, zo’n rieten dak, maar praktisch gezien is het vaak een stuk minder handig. Rieten dakbedekkingen gaan namelijk slechts 30 jaar mee en vereisen veel meer onderhoud dan veel van de andere dakbedekkingen op dit lijstje.

Zinken dakbedekking

Een zinken dakbedekking wordt steeds populairder. De prijs voor het plaatsen van de dakbekleding is misschien aan de hoge kant, maar deze investering betaalt zich vanzelf terug. Dakbedekkingen van zink gaan namelijk zo’n 70 tot zelfs 100 jaar mee. Zink is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een unieke uitstraling door de platinalaag die over de bekleding is aangebracht. Door de flexibiliteit van het materiaal, kan het bovendien op vrijwel alle daken worden geplaatst.

Groendak

Bij een groendak denk je misschien eerst aan platte daken, maar je kunt het wel degelijk ook gebruiken op een hellend dak. Het groen zorgt voor een prachtig aangezicht, maar vereist wel het nodige onderhoud en inspecties. Groene daken bestaan vrijwel altijd volledig uit mossen en/of vetplanten. Ze gaan ongeveer 50 tot 70 jaar mee, maar deze indicatie geldt alleen wanneer de planten op de juiste manier worden verzorgd. Om het meeste uit je groendak te halen, zijn een goede installatie en onderhoud dus van groot belang.

EPDM dakbedekking

EPDM is een rubberen materiaal dat zeer goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze vorm van dakbedekking gaat niet alleen lang mee, maar blijft er ook heel lang als nieuw uitzien. Let op, want EPDM dakbedekkingen zijn uitsluitend te gebruiken op platte daken.

Bitumen dakbedekking

Ook bij bitumen dakbedekkingen geldt dat ze uitsluitend op platte daken te plaatsen zijn. Bitumen is een relatief goedkope dakbedekking om te plaatsen, maar de dakbedekking heeft dan ook maar een levensduur van maximaal 40 jaar. Het grote voordeel van bitumen is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heb je interesse in één van de andere dakbedekkingen? De dakdekkers van Royaal Dakonderhoud staan graag voor je klaar en nemen jouw dakbedekking graag onder handen, of het nu gaat om onderhoud of het aanbrengen van een volledig nieuw dak.

Bitumen dak vervangen

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48