Wat doet een dakdekker?

Wat doet een dakdekker?

Wil je lekker kunnen wonen? Dan is het belangrijk dat jouw dakbedekking voldoet aan alle veiligheids- en kwaliteitsdoeleinden. Heftige weersomstandigheden zoals storm en regen, kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw dakpannen gaan verschuiven of je dakbedekking beschadigd raakt. Wanneer jouw dakpannen niet goed meer op elkaar aansluiten of dakbedekking losraakt, kunnen er vervelende problemen ontstaan zoals lekkages en schade aan de onderliggende dakisolatie. Om deze problemen te voorkomen kun je natuurlijk zelf het dak op gaan, maar je kunt ook een van onze professionele dakdekkers inschakelen. In dit artikel lees je welke klussen onze dakdekker voor je uit handen kan nemen. Ben jij woonachtig in Den Bosch of omstreken en momenteel op zoek naar een goede dakdekker? Zoek dan niet verder, want de ervaren dakdekkers van Royaal Dakonderhoud helpen je graag!

Dakdekkers renoveren en isoleren dak

Controle van de dakbedekking

Een dakdekker voert allerlei werkzaamheden uit waarmee het dak van een woning of bedrijfspand kan worden verbeterd. Dit kunnen reparaties zijn, maar ook jaarlijkse controles en dakinspecties. Dakbedekking wordt namelijk 365 dagen per jaar blootgesteld aan de meest brute weersomstandigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan regen, storm en hagelbuien. Een heftige sneeuwbui kan je dakbedekking doen verschuiven, waardoor er ruimte vrijkomt tussen de dakpannen. In deze kleine ruimtes kunnen regendruppels vallen, waardoor er lekkages ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je dak regelmatig te laten controleren. Liggen alle dakpannen nog goed op zijn plek en ligt de bitumen dakbedekking nog overal goed vast? Helaas kan het lastig zijn om dit zelf te zien. De verschuivingen betreffen vaak slechts enkele millimeters, waardoor het soms niet opvalt. Daarom is het verstandig om een dakdekker in te schakelen voor de jaarlijkse controle. Dakdekkers hebben immers een getraind oog en weten precies waar ze op moeten letten. Zo kun jij dure reparaties voorkomen.

Het repareren van de dakbedekking

Hoewel een goed dak vele jaren meegaat, kunnen er gedurende de jaren toch wat beschadigingen ontstaan. Door heftige regen- of sneeuwval kunnen dakpannen bijvoorbeeld barsten of scheuren. Het is belangrijk dat deze schades zo snel mogelijk worden verholpen, zodat grotere problemen kunnen worden voorkomen. Misschien heb je wel één kapotte dakpan in het midden van je dak. Deze kleine schade kan snel worden verholpen, maar wanneer de kapotte dakpan niet op tijd wordt opgemerkt dan kan de regen via de kapotte dakpan naar binnen sijpelen en zo voor vervelende lekkages zorgen. Dan ben je nog veel verder van huis. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker naar het probleem te laten kijken. Professionele dakdekkers kunnen er snel voor zorgen dat die ene kapotte dakpan wordt vervangen door een nieuwe. Door dit snelle handelen kunnen grotere problemen worden voorkomen.

Het vervangen van je dak

Is je dak aan volledige vervanging toe? Ook dan kun je natuurlijk terecht bij de dakdekker in jouw buurt. Dakdekkers zijn gespecialiseerd in zowel het verwijderen van je huidige dak, als het installeren van je nieuwe dakbedekking. Of je nou een plat dak, een schuin dak of een hellend dak hebt, onze dakdekkers zorgen ervoor dat jouw nieuwe dakbedekking sterk én veilig is. Veel mensen vinden het moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten dakbedekkingen. Kies je bijvoorbeeld voor bitumen of voor kunststof? Schroom dan niet onze dakdekkers om persoonlijk advies te vragen. Zij zijn immers gespecialiseerd in het aanbrengen van dakbedekking en weten precies welk soort dak het beste past bij jouw woning. Ben jij woonachtig in Den Bosch of omstreken? Dan staan wij graag voor je klaar met een advies op maat.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48