Schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Het onderhouden van uw schoorsteen is noodzakelijk wanneer u onaangename situaties – zoals een schoorsteenbrand – wilt voorkomen. Eens in de zoveel jaren dient u daarom een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren.

De verschillende weersomstandigheden in Nederland zorgen ervoor dat de kwaliteit van de schoorsteen gedurende de jaren afneemt. Schakel daarom eens in de vijf jaar een dakspecialist in om de conditie van de schoorsteen te beoordelen. Tijdens een dakinspectie controleren wij of een dakrenovatie reeds aan de orde is. Door op tijd te renoveren kunt u grotere reparaties aan het dak, zoals volledige vervanging, voorkomen. 

Kop van de schoorsteen laten renoveren

Tijdens een schoorsteenrenovatie wordt vooral de kop van de schoorsteen aangepakt. Want deze trotseert iedere dag weer en wind waardoor het eenvoudig beschadigd kan raken. Bij een schoorsteenrenovatie kijken we de schoorsteen op diverse punten na en vervangen de onderdelen die nodig zijn. Soms is het nodig de kop volledig te vervangen. We bouwen deze in dat geval helemaal opnieuw op.

Schoorsteenrenovatie, Royaal Dakonderhoud, schoorsteen renoveren

Schoorsteen renoveren bij het rookkanaal

De kop van de schoorsteen is niet altijd de oorzaak van lekkages. Soms bevindt het zwakke punt zich in het rookkanaal. Slecht onderhoud kan daarvan de aanleiding zijn. Het is daarom belangrijk om het rookkanaal periodiek te laten reinigen door een schoorsteenveger. Dit geldt ook wanneer het een rvs-rookkanaal betreft.

Bij een schoorsteenrenovatie pakken we zowel de buitenkant van de schoorsteen als de binnenkant van het rookkanaal aan. Blijkt het rookkanaal in zeer slechte staat te verkeren, dan kunnen we deze vervangen voor een rvs-rookkanaal. Rvs is een duurzaam materiaal, welke eenvoudig in het kanaal wordt geplaatst. Het uitvoeren van uitgebreid hak- en breekwerk is niet aan de orde.

Inspectie voor een schoorsteenrenovatie

Voordat we aan de slag gaan met een professionele schoorsteenrenovatie inspecteren we eerst de huidige staat van de schoorsteen en het kanaal. We maken hierbij gebruik van verschillende hulpmiddelen om de staat te beoordelen. De inspectie is geheel vrijblijvend en zonder voorrijkosten.

Op basis van onze bevindingen maken we een rapport met passend advies op. U ontvangt hierbij direct een prijsspecificatie. Kiest u ervoor om gebruik te maken van onze expertise, dan plannen we samen met u een afspraak in..

Meer informatie

Wilt u de schoorsteen laten renoveren? Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende inspectie en (gratis) offerte.

Ons inschakelen voor andere dakwerkzaamheden? Dat kan. Wij voeren tevens dakrenovaties, dakreparaties, schoonsteenreparaties, dakreiniging en nokvorstreparaties uit.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48

Heeft u een vraag?

Stuur een E-mail

Bekend Van RTL4

Klanten vertellen

9.3

Geweldige ervaringen met dit bedrijf

Fijn, beleefd en hardwerkend team van dakleggers. Afspraken en bereikbaarheid was goed. Er is netjes en zeer snel gewerkt. Wij zijn zeer tevreden met het vervangen van de dakpannen en Velux dakraam. En het vernieuwen van de bitumen op de dakkapel.
- Rotterdam - mei 14, 2024

Goed werk geleverd door vriendelijke medewerkers

Nieuw bitumen dak gelegd. Mooi en goed resultaat. Duidelijke communicatie en afspraken steeds goed nagekomen. Tevreden met resultaat.
- Bleiswijk - maart 20, 2024

Royaal heb ik ervaren als een klantvriendelijk en flexibe bedrijf

Het inspecteren van het dak voor onderhoud ging snel en vakkundig. Ook het diverse malen nadien bijstellen van de offerte ging snel en soepel en helemaal naar wens. Als de uitvoering net zo goed gaat als het voortraject, zijn wij helemaal tevreden.
- Voorburg - maart 18, 2024

Top service!

Zeer behulpzaam en kundig mijn probleem opgelost na stormschade.
- Capelle a/d IJssel - maart 6, 2024

Fijne communicatie, goede kwaliteit herstel

Zeer tevreden met service Royaal Dak Onderhoud. Communicatie omtrent offerte maken, afspraak plannen gingen soepel. En werkzaamheden dak zijn goed uitgevoerd, en werkplaats weer netjes achtergelaten. Ook eerlijke prijzen
- Rotterdam - februari 28, 2024

Tja Ik heb weer een heel mooi dak door vakmensen gedaan TOP

Mijn dak is helemaal vervangen en 2 schoorstenen zijn verwijderd. Dak ziet er weer netjes uit ik ben geweldig geholpen en nette mensen. Ook met de betaling geen problemen. TOP bedrijf
- Hoogvliet - februari 22, 2024

Prettige ervaring, duidelijke communicatie

Ik ben tevreden: Prettige ervaring, duidelijke communicatie, vriendelijke mensen.
- Gouda - februari 14, 2024

Vakkundige en vriendelijke medewerkers

Tot nu zijn wij steeds erg goed geholpen met Royaal Dakonderhoud. Ze hebben veel ervaring en komen met de juiste analyses. Daarnaast proberen ze rekening te houden met eventuele spoedklussen en zijn ze goed bereikbaar voor vragen. Echte aanrader!
- Bleiswijk - februari 14, 2024

Keurig gewerkt en strakke renovatie

Niets dan lof voor dit bedrijf. Vanaf het offertetraject heel goed geadviseerd en door het offerteproces heen geleid. Geen gedoe met betalingen vooraf. De uitvoering van de opdracht zelf was daarna ook uitstekend. Vriendelijk personeel dat afspraken nakomt en geen omkijken naar ze gehad 3 dagen lang. Renovatie betrof een bitumen dak. Wij kunnen weer een tijd vooruit!
- Nieuwerkerk aan den IJssel - februari 3, 2024

vriendelijke medewerkers, goede uitvoering

Vrij lange wachttijd voor opdracht werd uitgevoerd. Deels een gevolg van uitstel door slecht weer, dus overmacht. Personeel van de planning en de uitvoering is vriendelijk. Opdracht is goed uitgevoerd.
- Berkel en Rodenrijs - januari 30, 2024

Mijn ervaring tot nu toe goed.

Er moet nog begonnen worden met de klus , maar tot nu toe verloopt alles volgens afspraak.
- Maassluis - januari 28, 2024

Geen slechte ervaring

Ik ben niet ontevreden alleen vond ik een concrete afspraak maken echt niet soepel gaan. Er zijn best wat ochtenden geweest dat ik heb zitten wachten en dat ik zelf er achter aan moest gaan om te horen dat jullie niet zouden komen. Ook een keer dat jullie met pech langs de weg stonden, dan laat je je klant toch op z’n minst even weten dat je niet komt. Dit deel vond ik niet bepaald klant vriendelijk. Verder prima. Kan niet echt wat zeggen van het werk, want daar heb ik geen verstand van. Wel een beetje rommelig achter gelaten, modder op het boeiboord van het huis en ook nog wat rommel in de steeg. Klein beetje feedback dus.

Reactie van het bedrijf

Beste Diana, Dank voor uw feedback. Uw werkzaamheden waren gepland net voor de kerstvakantie en uiteindelijk in de kerstvakantie uitgevoerd. Door de drukte, vakantieperiode en het vele slechte weer van afgelopen tijd loopt de planning/communicatie niet zo soepel als normaal, onze excuses hiervoor. Verder had ik begrepen dat mijn collega’s nog niet helemaal klaar waren, dus dan zullen ze gelijk even de benoemde puntjes meenemen. Bedankt voor de opdracht en vertrouwen. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Team Royaal

- Berkel en Rodenrijs - januari 6, 2024

Heel goed werk verricht.

Vriendelijk professionels die betaalbaar werk verrichten. Zeer tevreden.
- Ridderkerk - november 30, 2023

Goed wek geleverd!

Bedrijf heeft onze lekkage uitstekend verholpen. Goede analyse, duidelijke offerte en gelukkig kon er binnen een paar weken geschakeld worden. Goed, vlot en netjes werk.
- Leiden - november 20, 2023

Net werk geleverd en goede communicatie

Bij ons zijn er schoorstenen gerenoveerd, weggehaald en zijn de nokvorsten nagelopen. De mannen van Royaal zijn vriendelijk, denken met je mee, communiceren goed en hebben volgens mij goed werk geleverd.
- Utrecht - november 13, 2023
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10