Schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Het onderhouden van uw schoorsteen is noodzakelijk wanneer u onaangename situaties – zoals een schoorsteenbrand – wilt voorkomen. Eens in de zoveel jaren dient u daarom een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren.

De verschillende weersomstandigheden in Nederland zorgen ervoor dat de kwaliteit van de schoorsteen gedurende de jaren afneemt. Schakel daarom eens in de vijf jaar een dakspecialist in om de conditie van de schoorsteen te beoordelen. Tijdens een dakinspectie controleren wij of een dakrenovatie reeds aan de orde is. Door op tijd te renoveren kunt u grotere reparaties aan het dak, zoals volledige vervanging, voorkomen. 

Kop van de schoorsteen laten renoveren

Tijdens een schoorsteenrenovatie wordt vooral de kop van de schoorsteen aangepakt. Want deze trotseert iedere dag weer en wind waardoor het eenvoudig beschadigd kan raken. Bij een schoorsteenrenovatie kijken we de schoorsteen op diverse punten na en vervangen de onderdelen die nodig zijn. Soms is het nodig de kop volledig te vervangen. We bouwen deze in dat geval helemaal opnieuw op.

Schoorsteenrenovatie, Royaal Dakonderhoud, schoorsteen renoveren

Schoorsteen renoveren bij het rookkanaal

De kop van de schoorsteen is niet altijd de oorzaak van lekkages. Soms bevindt het zwakke punt zich in het rookkanaal. Slecht onderhoud kan daarvan de aanleiding zijn. Het is daarom belangrijk om het rookkanaal periodiek te laten reinigen door een schoorsteenveger. Dit geldt ook wanneer het een rvs-rookkanaal betreft.

Bij een schoorsteenrenovatie pakken we zowel de buitenkant van de schoorsteen als de binnenkant van het rookkanaal aan. Blijkt het rookkanaal in zeer slechte staat te verkeren, dan kunnen we deze vervangen voor een rvs-rookkanaal. Rvs is een duurzaam materiaal, welke eenvoudig in het kanaal wordt geplaatst. Het uitvoeren van uitgebreid hak- en breekwerk is niet aan de orde.

Inspectie voor een schoorsteenrenovatie

Voordat we aan de slag gaan met een professionele schoorsteenrenovatie inspecteren we eerst de huidige staat van de schoorsteen en het kanaal. We maken hierbij gebruik van verschillende hulpmiddelen om de staat te beoordelen. De inspectie is geheel vrijblijvend en zonder voorrijkosten.

Op basis van onze bevindingen maken we een rapport met passend advies op. U ontvangt hierbij direct een prijsspecificatie. Kiest u ervoor om gebruik te maken van onze expertise, dan plannen we samen met u een afspraak in..

Meer informatie

Wilt u de schoorsteen laten renoveren? Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende inspectie en (gratis) offerte.

Ons inschakelen voor andere dakwerkzaamheden? Dat kan. Wij voeren tevens dakrenovaties, dakreparaties, schoonsteenreparaties, dakreiniging en nokvorstreparaties uit.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48

Heeft u een vraag?

Stuur een E-mail

Bekend Van RTL4