Plat dak eenvoudig isoleren

Plat dak eenvoudig isoleren

Het isoleren van het plat dak van je woning kan je woongenot aanzienlijk verhogen. De warmte in een woning stijgt namelijk omhoog en wanneer het dak goed is geïsoleerd, zal de warmte langer in de ruimte blijven hangen. Hierdoor hoef je dus veel minder te stoken en kun je tot wel 20% op je energiekosten besparen. Veel mensen weten dat ze isolatiemateriaal kunnen aanbrengen onder de dakpannen op hun hellend dak, maar hoe zit dat met een plat dak? In dit blog leggen wij je uit hoe je een plat dak kunt isoleren.

Plat dak isoleren: hoe gaat dat in zijn werk

Een plat dak kun je op twee verschillende manieren isoleren: door het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de dakconstructie te plaatsen, of juist aan de binnenkant. In de meeste gevallen zullen we je aanraden om het dak vanaf de buitenkant te laten isoleren. Door het isolatiemateriaal aan de buitenkant te laten plaatsen, wordt de dakconstructie namelijk ook beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals storm en regen, waardoor de kans op lekkages en beschadigingen wordt verminderd.

Dak Isoleren, Royaal Dakonderhoud, Isolatie dak

Voordelen van isolatie van een plat dak

We hebben je hierboven al geattendeerd op het feit dat het isoleren van een plat dak je energiekosten drastisch kan verminderen. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Warmte blijft langer in de woning hangen, waardoor je minder hoeft te stoken en je CO2 uitstoot aanzienlijk wordt verlaagd. Daarnaast kan goede isolatie ook tocht en geluidsoverlast in huis verminderen. Dit betekent dat je meer woongenot zult ervaren, zeker wanneer de ruimte direct onder het platte dak gebruikt wordt als een kamer waarin veel tijd wordt besteed.

Dakisolatie plat dak aanbrengen

Plat dak van de garage: isoleren of niet?

Veel mensen vragen zich af: is het noodzakelijk om het platte dak van mijn garage te isoleren? Het antwoord op deze vraag is voor een groot deel afhankelijk van de functie van de garage. Wanneer je kostbare spullen, zoals gereedschap of motorvoertuigen, in je garage hebt staan, wil je de kans op lekkages en vochtproblemen natuurlijk verminderen. In dat geval is het verstandig om het platte dak van je garage te laten isoleren. Ook wanneer de garage aan je woning is verbonden, is isolatie een goede keuze. Anders zou de warmte vanuit je woning nog kunnen ontsnappen door het dak van de garage.

Plat bitumen dak voorzien van dakisolatie door Royaal Dakonderhoud

Plat dak eenvoudig laten isoleren door een vakman

Het isoleren van een plat dak is relatief eenvoudig, maar je moet wel over de juiste kennis en ervaring beschikken. Doe je dit niet, dan kunnen er toch onverhoopt kleine gaatjes in het oppervlak achterblijven waardoor het isolatiemateriaal niet optimaal functioneert. Wil jij het plat dak van je woning isoleren? Schakel dan altijd een echte vakman in! Ben je woonachtig in regio Den Bosch of Rotterdam? Dan neemt het team van Royaal Dakonderhoud je deze werkzaamheden graag uit handen.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48