Uw dak gegarandeerd waterdicht, laat uw nokvorsten leggen door Royaal Dakonderhoud, de specialist in Brabant

Nokvorsten zijn misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van uw dak. Zij zorgen ervoor dat de dakhelften van een hellend dak waterdicht met elkaar worden verbonden en de pannen eronder op hun plaats blijven liggen. Het is ook het meest gevoelige deel van uw dak, omdat op de nok weer en wind vrij spel hebben. Hierdoor kunnen de nokvorsten zelf, maar vooral ook de cementlaag waarmee ze bevestigd zijn eroderen, waardoor water kan doorsijpelen en daardoor lekkage ontstaat. Ook kunnen door de kapotte cementlaag de nokvorsten los komen te liggen, en ook kunnen daarmee de dakpannen daaronder niet meer goed op hun plaats worden gehouden. Bij de geringste stormwind zullen uw pannen dan van het dak waaien. Onze vakbekwame dakdekkers kunnen de toestand van uw nokvorsten inspecteren, en waar nodig de aanhechting herstellen of nieuwe nokvorsten plaatsen.

Bel: 085 1305948Contactformulier

Verschillende manieren van nokvorsten plaatsen, de voor- en nadelen

Is het tijd om de nok van uw dak te vernieuwen, dan kunt u kiezen uit verschillende manieren om nieuwe nokvorsten te laten leggen. Het is ook mogelijk om de bestaande nokvorsten opnieuw te plaatsen indien deze kwalitatief nog aan alle voorwaarden voldoen. Bevindt zich onder uw dak een volledig afgesloten zoldering zonder ventilatie, dan kan zich hier gemakkelijk vocht ophopen, dat zich op den duur verder door uw huis kan verspreiden. Dan kunt u overwegen een ventilerende nok te laten plaatsen. Hierbij wordt, na verwijdering van de oude nokvorsten en cementresten, een ruiterbalk bevestigd met ruitersteunen. Vervolgens wordt een speciaal nokband aangebracht waarin ventilatie openingen zijn verwerkt die het dak ventileren. Dit band, dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is, wordt met een plakrand op de bovenste rij pannen vastgeplakt. Tenslotte worden de nokvorsten vastgeschroefd op de ruiterbalk. Zo zitten ze stevig vast en houden ze ook de pannen eronder op hun plek. Door de ventilatie blijft het inwendige van uw dak en daarmee ook de ruimte eronder droger en kan er geen vochtophoping meer plaatsvinden.

Nokvorsten leggen

Traditioneel worden de nokvorsten op een hellend dak vastgemetseld met cement. Deze beproefde methode wordt nog veel toegepast om een dak waterdicht te maken, maar er kleven ook nadelen aan. Cementmortel is eenmaal uitgehard star en het is met name gevoelig voor weersinvloeden als strenge vorst, waardoor er snel scheuren kunnen ontstaan die lekkage veroorzaken. Het gebruik van Flexim dakmortel kan hier uitkomst bieden. Deze nieuwe mortel is blijvend flexibel, direct waterdicht en snel en makkelijk te verwerken door zijn lichte gewicht en kant en klaar aangeleverde voorgesneden vorm. De prijs van deze mortel zal iets hoger liggen dan die van gewone cementmortel, maar door de snelle verwerking zullen de totale kosten niet hoger uitvallen. Bovendien bent u langdurig verzekerd van een waterdicht dak.

Nokvorsten leggen voor zowel bedrijven als voor particulieren, door heel Nederland

Wij werken door heel Nederland. Om u altijd en overal snel en accuraat van dienst te kunnen zijn, hebben wij naast onze Brabantse hoofdvestiging in Den Bosch nog diverse nevenvestigingen in onder meer:

Noord-Holland:

  • Amsterdam
  • Hilversum

Zuid-Holland:

  • Leiden
  • Rotterdam
  • Den Haag

Noord-Brabant:

  • Eindhoven
  • Tilburg
  • Breda

Vanuit onze centraal in het land gelegen vestiging in Utrecht kunnen wij overal tegen sterk concurrerende prijzen onze diensten aanbieden. Is uw nok aan vervanging toe en wilt u nieuwe nokvorsten laten plaatsen, aarzel dan niet contact op te nemen met onze dichtstbijzijnde vestiging. Wij komen de benodigde werkzaamheden ter plaatse opnemen en maken u dan graag een passende offerte.