Het belang van een goed onderhouden dak

Het belang van een goed onderhouden dak

Het dak is een cruciaal onderdeel van je woning. Zolang het in goede conditie verkeert, beschermt het dak jou en je bezittingen tegen regenwater, storm en UV-straling. Daarnaast zorgt een goed geïsoleerd dak ervoor dat je efficiënter omgaat met de warmte in je woning, waardoor je flink kunt besparen op de stookkosten. Helaas zijn er nog veel mensen die vergeten hun dak regelmatig te controleren op kwetsbaarheden. Dit kan resulteren in flinke schades, die in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden. In dit blog leggen we niet alleen uit waarom het zo belangrijk is om je dak regelmatig te inspecteren, maar geven we je ook tips voor het controleren van je dakbedekking en het inschakelen van een dakexpert.

Een goed onderhouden dak kan tegen een stootje

De belangrijkste reden om je dak met enige regelmaat te controleren op oneffenheden, is de weerbaarheid van de dakbedekking. Zolang alle dakpannen recht liggen en er geen scheuren of gaatjes in de dakbekleding te zien zijn, is de kans op schade tijdens bijvoorbeeld een heftige regenbui vrij klein. Je dak is dan sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen! Maar wanneer je de dakbekleding niet regelmatig aan een inspectie onderwerpt, zullen kleine kwetsbaarheden niet tijdig worden ontdekt. Wat ooit begon als een heel klein scheurtje in de dakbekleding, kan tijdens een heftige regenbui plotseling uitlopen op een lekkage die veel schade met zich meebrengt. Om dit scenario te voorkomen, is het belangrijk om je dakbekleding minimaal één keer per jaar aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Dakinspectie, Royaal dakonderhoud

De kans is klein dat je over de nodige kennis beschikt om deze inspectie zelf uit te voeren. Daarom kun je beter een dakexpert inschakelen om je dak te laten inspecteren. Royaal Dakonderhoud staat voor zowel particulieren als bedrijven klaar in de regio’s Rotterdam en Den Bosch.

Het verlengen van de levensduur van je dakbekleding

Laten we eerlijk zijn, het vervangen van een dak is een kostbare investering. Daarom wil je je huidige dakbekleding zo lang mogelijk in topconditie houden. Of je nu dakpannen, bitumen of EPDM op je dak hebt liggen: dakbedekkingen staan bekend om hun lange levensduur, variërend van 20 tot maar liefst 40 jaar. Om de maximale levensduur van je dakbekleding te kunnen halen, is het wel belangrijk om het dak regelmatig te inspecteren op kwetsbaarheden. Zo kunnen kleine problemen tijdig worden opgespoord en gerepareerd, voordat ze de kans hebben om uit te groeien tot een groter probleem. Dit is niet alleen goed voor de conditie van je dak, maar ook voor je portemonnee. Kleine reparaties zijn immers vele malen goedkoper dan het volledig vervangen van je dakbekleding.

Lekkage bitumen dak, Royaal Dakonderhoud

Dakwerkzaamheden, Dak laten maken

Een goed dak verhoogt de waarde van je woning

Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het dak een kostbaar onderdeel van je woning. Het is dan ook niet gek dat veel potentiële kopers afzien van een woning wanneer het dak aan directe vervanging toe is. Door je dak goed te onderhouden, kun je de waarde van je woning verhogen. Het inschakelen van een dakexpert voor het uitvoeren van een grondige dakinspectie is daarom niet alleen een investering voor nu, maar ook voor de toekomst.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48