Uw hellend dak isoleren volledig verzorgd door de experts van Royaal Dakonderhoud

Een belangrijke pijler van het huidige klimaat- en energiebeleid is isolatie. Dit geldt voor zowel woningen als bedrijfspanden en is vooral bedoeld om een soepele overgang van gasgestookte verwarmingsketels naar andere methodes voor verwarming en klimaatbeheersing mogelijk te maken. Aangezien de meeste warmte in uw pand verdwijnt via het dak, kunt u met een goede dakisolatie direct al veel energie en dus ook kosten besparen. Maar er zijn nog vele andere redenen om uw hellend dak of bitumen dak te laten isoleren. Hierdoor behoren bijvoorbeeld vochtproblemen tot het verleden, er ontstaat een aangenamer en gezonder binnenklimaat en uw pand zal zeker in waarde stijgen. Daarnaast is het goed te weten dat u ook voor dakisolatie gebruik kunt maken van diverse subsidies en andere financiële voordelen, wat u behoorlijk in de kosten kan schelen. Een hellend dak isoleren kan zowel van binnen als van buiten. Wat in uw geval de beste oplossing is hangt van diverse factoren af. De experts van Royaal Dakonderhoud bekijken daarom altijd de situatie ter plaatse en bespreken met u verschillende opties betreffende mogelijkheden, materialen, werkzaamheden en uiteraard de prijs. Dankzij onze vele vestigingen in onder meer Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland en Zuid-Holland kunnen wij de lijnen kort en daardoor de kosten laag houden. Heeft u uw keus bepaald en bent u akkoord met de bijbehorende offerte, dan komen onze ervaren dakdekkers uw hellend dak isoleren, vakkundig, accuraat en stipt volgens planning. U krijgt gegarandeerd een dak opgeleverd dat volledig voldoet aan de allerlaatste milieueisen en waarmee u weer jaren vooruit kunt.

Bel: 085 1305948Contactformulier

Uw hellend dak isoleren aan de binnenkant of beter aan de buitenkant

Doorgaans geniet bij een hellend dak het isoleren aan de buitenkant de voorkeur. Hierbij wordt namelijk een doorlopende, sluitende isolatielaag aangebracht, waardoor warmte- en koudebruggen vermeden worden. Bovendien gaat er binnen geen ruimte verloren. Deze methode wordt dan ook altijd toegepast bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande panden kan, waar mogelijk, deze methode worden meegenomen in een volledige dakrenovatie. Als uw dakbedekking nog volledig intact is en u heeft een goed onderdak dan kunt u een dakisolatie van binnenuit overwegen. Deze is minder ingrijpend, wat zich meestal ook vertaalt in de kosten. U moet er dan wel rekening mee houden dat u binnen wat ruimte verliest, maar misschien wilde u het dakgebint toch al liever weggewerkt hebben en is dit voor u juist een extra voordeel. Deze en andere voor- en nadelen van beide methodes bespreken de vakmensen van Royaal Dakonderhoud graag met u, zodat u tot een weloverwogen keuze kunt komen. Daarbij adviseren zij u natuurlijk ook over of uw dakisolatie in aanmerking komt voor subsidie en kunnen deze desgewenst voor u aanvragen.

Dakpannen leggen

Ook een bitumen dak isoleren kan zowel van binnen als van buiten. Hierbij wordt het van binnenuit isoleren echter sterk afgeraden, omdat het isolatiemateriaal volledig onder de dakconstructie komt te liggen, waardoor deze sterk aan temperatuurschommelingen onderhevig is. Hierdoor kunnen door werking van het materiaal lekkages ontstaan. Een bitumen dakisolatie aan de buitenkant kan op twee manieren, het zogenaamde warme dak of het omgekeerde dak. Verschil tussen deze methodes is de plaatsing van de isolatielaag. Bij een warm dak wordt deze op de draagstructuur maar onder de bitumen dakbedekking geplaatst. Bij een omgekeerd dak wordt de isolatielaag boven op de dakbedekking geplaatst, meestal vastgehouden door een grindlaag. Een warm dak heeft de hoogste prijs, maar geeft ook de beste isolatie. Een omgekeerd dak daarentegen is uitstekend beloopbaar, en wordt daarom bij uitstek gebruikt voor dakterrassen en daktuinen. Mogelijkheden te over om uw bitumen dak te isoleren, onze experts vertellen u er graag meer over.

Overal in Nederland kunnen wij snel en vakkundig uw hellend dak isoleren

Dakisolatie is dé specialiteit van Royaal Dakonderhoud. Wij isoleren uw dak en helpen u met het aanvragen van de beschikbare subsidie. Ook voor alle andere onderhoudswerkzaamheden kunnen zowel bedrijven als particulieren bij ons terecht. Om u snel, accuraat en voordelig van dienst te kunnen zijn hebben wij vestigingen door een groot deel van Nederland. Naast Utrecht en Amersfoort vindt u ons onder meer in:

Noord-Brabant:

 • Eindhoven
 • Tilburg
 • Breda

Noord-Holland:

 • Amsterdam
 • Hilversum

Zuid-Holland:

 • Leiden
 • Rotterdam
 • Den Haag

Gelderland:

 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Nijmegen

Velen gingen u reeds voor, laat nu ook uw bitumen of hellend dak isoleren door Royaal Dakonderhoud. Aarzel niet langer en neem contact op met onze dichtstbijzijnde vestiging. Wij komen de benodigde werkzaamheden voor uw dakisolatie ter plaatse opnemen en maken voor u dan graag een passende offerte.