De grootste voordelen van dakonderhoud

De grootste voordelen van dakonderhoud

Wil je jouw woning zo lang mogelijk mooi én veilig houden? Dan is het belangrijk om de woning te voorzien van het nodige onderhoud. Daarom wassen we de ramen en schilderen we de kozijnen wanneer het nodig is. Toch is er één plek die nog door veel mensen over het hoofd wordt gezien, namelijk het dak! We denken vaak dat ons dak sterk genoeg is, maar helaas kunnen er wel degelijk problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lekkages of verschuivingen. Om grote problemen te voorkomen, is het daarom heel belangrijk om regelmatig dakonderhoud uit te voeren. In dit artikel lees je de grootste voordelen van dit jaarlijkse onderhoud. Maak je geen zorgen, want daarvoor hoef je niet zelf het dak op! Je kunt hier namelijk ook een dakdekker voor inschakelen. Ben je op zoek naar een goede dakdekker in Den Bosch of omstreken? Dan ben je bij Royaal Dakonderhoud aan het goede adres!

Dakonderhoud

Het voorkomen van dure reparaties

Onze daken worden dagelijks blootgesteld aan verschillende risicofactoren. Denk hierbij niet alleen aan verschillende weersomstandigheden, maar ook bijvoorbeeld aan bomen wiens takken de dakpannen kunnen raken. Al deze risico’s kunnen schade toebrengen aan je dakpannen, of ervoor zorgen dat de dakpannen enkele millimeters verschuiven. Dit klinkt misschien als een klein probleem, maar als dit niet direct wordt geconstateerd kan het ernstige schade opleveren. Door deze verschuivingen komt de ondergrond namelijk bloot te liggen en kunnen er lekkages ontstaan. Het repareren van deze lekkages kan behoorlijk in de papieren lopen. Het is niet voor niets dat we altijd zeggen: voorkomen is beter dan genezen! Door jouw dak regelmatig te laten inspecteren door een professionele dakdekker, weet je zeker dat jouw dakpannen aan alle eisen voldoen. Is er wel iets mis tijdens de inspectie? Dan kunnen wij als ervaren en allround dakdekker meteen in actie komen. En dat kan je een heleboel geld besparen! Uiteraard is het ook van belang om andere vormen van dakbedekking periodiek te controleren. Denk hierbij aan bitumen daken of shingledaken. Een ervaren dakdekker kan snel kleine lekkages opsporen en verhelpen om zodoende grotere lekkages te voorkomen.

Het behalen van de maximale levensduur van je dakbedekking

Het vervangen van je dakbedekking is niet goedkoop, dus het is begrijpelijk dat we dat zo lang mogelijk willen vermijden. Gelukkig gaan de meeste soorten dakbedekkingen jaren mee. Zo hebben betonnen dakpannen een levensduur van ongeveer 40 jaar en hebben keramische pannen zelfs een levensduur van ongeveer 75 jaar. Echter is het wel belangrijk dat het dak goed wordt onderhouden. Gebeurt dit niet? Dan kan deze levensduur drastisch worden verlaagd, door toegebrachte schade van bijvoorbeeld het weer. Wil je het maximaal aantal levensjaren uit je dakbedekking halen? Dan is het slim om direct te beginnen met een jaarlijkse inspectie. Woon je in de regio Den Bosch? Dan kunnen wij je hierbij helpen! Maak snel een afspraak, zodat jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken!

Het dak ziet er goed uit

Laten we eerlijk zijn: we willen ook gewoon dat onze dak er goed uitziet. De dakbedekking moet strak op het dak zijn geplaatst en goed passen bij de rest van ons huis. Wil je de mooie strakke lijnen in je dakbedekking blijven zien? Dan is het belangrijk dat de dakpannen regelmatig worden gecontroleerd op barsten of scheuren. Daarnaast kunnen dakpannen ook verschuiven, waardoor er gaten komen tussen je dakpannen. Dit ziet er meestal niet fraai uit. Om deze problemen te voorkomen is het belangrijk om je dakpannen minimaal één keer per jaar te laten controleren door een professionele dakdekker. Zo kunnen kapotte dakpannen snel worden vervangen en zorg jij ervoor dat je huis er van top tot teen fantastisch uitziet!

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48