Energie besparen door dakisolatie

Energie besparen door dakisolatie

Door de hoge energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar manieren om energie te besparen. Zo zetten veel mensen tegenwoordig hun verwarming een graadje lager of douchen ze minder lang. Toch is er één besparingstip die nog vaak over het hoofd wordt gezien: het dak van je woning isoleren. Wanneer jouw dak niet goed geïsoleerd is, zal veel warmte door het dak naar buiten kunnen glippen. Om optimaal gebruik te maken van de energie die je verbruikt, is het daarom belangrijk om je dak te isoleren. En het besparen van energie is niet het enige voordeel van dakisolatie. In dit artikel hebben we alle voordelen voor je op een rijtje gezet. Ben jij van plan om je dak te laten isoleren en woon je in de omgeving van Den Bosch? Dan staan onze dakdekkers voor je klaar.

Royaal Dakonderhoud, Dak Isoleren

Een goed geïsoleerd dak kan je geld besparen

Laten we eerlijk zijn: we willen allemaal graag geld besparen op onze energierekening. Wat je misschien nog niet wist, is dat de warmte in een woning automatisch naar boven stijgt. Wanneer je dak niet goed is geïsoleerd, zal veel warmte dus door het dak verdwijnen. Met een goede dakisolatie kun je ervoor zorgen dat de warmte binnenshuis blijft. In sommige gevallen kun je tot wel 25 procent op je jaarlijkse energierekening besparen.

Dakisolatie is snel terugverdiend

Het isoleren van je dak is natuurlijk een behoorlijke investering. Om ervoor te zorgen dat het in één keer goed gebeurt, is het belangrijk om dit werk uit handen te geven aan gerenommeerde dakdekkers. Royaal Dakonderhoud staat graag voor je klaar bij het isoleren van zowel platte als hellende daken. Vanwege onze jarenlange ervaring, kunnen wij de beste dakisolatie garanderen. Veel van onze klanten hebben binnen zes jaar hun investering terugverdiend. Deze terugverdientijd is natuurlijk wel afhankelijk van bepaalde factoren, waaronder jouw energieverbruik, de grootte van je woning en de isolatie van je muren en kozijnen.

Dak Isoleren, Royaal Dakonderhoud, Isolatie dak

Dakisolatie is goed voor het milieu

Het aanbrengen van dakisolatie is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Door je dak goed te laten isoleren, gaat er namelijk veel minder warmte verloren. Dit betekent dat je minder energie hoeft te gebruiken om dezelfde temperatuur in je woning te realiseren. Door minder energie te verbruiken, komt er ook minder CO2 vrij, wat het milieu enorm ten goede komt. Daarnaast komen er ook geen schadelijke stoffen vrij bij het maken of het leggen van de dakisolatie. Royaal Dakonderhoud werkt namelijk niet alleen met materialen van de beste kwaliteit, maar ook met milieubewuste opties. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan het behoud van de aarde.

Dakisolatie kan extra woonruimte creëren

Wil je de zolderkamer verbouwen tot een slaap- of studeerkamer? Dan is het verstandig om het dak te laten isoleren. Een ongeïsoleerde zolderkamer kan namelijk behoorlijk tochten, waardoor het niet prettig is om er langere tijd door te brengen. Door het dak van je woning te isoleren, kun je dus gemakkelijk extra woonruimte creëren. Dit komt niet alleen je eigen woongenot ten goede, maar kan ook de waarde van je woning verhogen. En niet alleen zorg je op deze manier voor meer slaapkamers in huis, maar ook het energielevel van je woning zal verbeteren. Een goede investering voor nu én voor later!

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48