Duurzame oplossingen voor dakbedekking

Duurzame oplossingen voor dakbedekking

Door de stijgende energieprijzen verdiepen steeds meer woningeigenaren zich in het verduurzamen van hun huis. Dit begint allemaal bij je dakbedekking. Wanneer je dakbedekking verouderd of kwetsbaar is geworden, kunnen er kleine openingen ontstaan waardoor warme lucht verloren gaat. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je dakbedekking regelmatig te laten inspecteren en waar nodig te laten repareren. Naast tijdige reparaties zijn er ook andere manieren om je dakbedekking te verduurzamen. Royaal Dakonderhoud zet ze graag even voor je op een rijtje. Deze oplossingen zijn overigens niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Dakisolatie plat dak aanbrengen

Het aanbrengen van isolatiemateriaal

De eerste stap naar het verduurzamen van je woning, is vaak het isoleren van je dak. Warmte stijgt namelijk altijd op naar boven en kan ontsnappen door kleine scheurtjes of gaten in de dakbedekking. Door een laag isolatiemateriaal aan te brengen onder je dakbedekking, zorg je ervoor dat de warme lucht in de wintermaanden binnen blijft, terwijl je in de zomer juist alle warmte buiten houdt.

Welk soort isolatiemateriaal je zult moeten aanbrengen is afhankelijk van het type dak. Voor een plat dak zijn EPS platen vaak de beste keuze. Heb je een schuin dak? Dan raden we aan om je dak te isoleren met PUR of PIR. Het isoleren van je dak kun je zelf doen, maar wanneer je niet over de benodigde vakkennis beschikt, raden wij je aan om dit te laten uitvoeren door een professionele dakdekker. Zo weet je zeker dat er geen warmte meer verloren gaat.

Maak van je dak een sedumdak

Sedumdaken worden steeds populairder in Nederland. Niet alleen particulieren, maar ook steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun daken te bedekken met sedum. Sedumdaken worden ook wel groendaken genoemd. Bij dit soort dakbedekking wordt het volledige dak bedekt met vetplanten. Deze planten kunnen zeer goed tegen droogte, maar zijn ook bestand tegen hele vochtige periodes. Perfect voor het verraderlijke Nederlandse klimaat dus. De vetplanten houden schadelijke invloeden van wind, regen en UV-straling tegen, waardoor je woning niet alleen goed wordt geïsoleerd, maar de onderliggende dakbedekking ook veel langer meegaat.

Met een sedumdak ben je overigens niet alleen goed bezig voor je portemonnee, maar help je ook de aarde een handje. De vetplanten bieden namelijk voedsel voor veel insecten, wat de biodiversiteit ten goede komt.

Zonnepanelen op dak woning

Plaats zonnepanelen op je dak

Een andere populaire manier om je woning te verduurzamen, is door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken, waardoor je de energierekening drastisch kunt verlagen. Zonnepanelen worden bovenop je dakbedekking geplaatst, waardoor ze geen schade aanbrengen aan je huidige dakbedekking. Wel raden we je aan om je dak eerst te laten controleren door een professioneel dakdekkersbedrijf, zoals Royaal Dakonderhoud. Zo kun je eventuele problemen op het dak herstellen voordat je de zonnepanelen laat plaatsen. Ben je woonachtig in Den Bosch of omgeving? Dan staan de dakdekkers van Royaal Dakonderhoud klaar om je van gepast advies te voorzien. Zo zorgen we ervoor dat je dak helemaal klaar is voor een duurzame toekomst.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48