Dakreparatie voor alle soorten daken

Dakreparatie voor alle soorten daken

Om optimaal van je woning te kunnen genieten, is het belangrijk dat het dak sterk en robuust is. Daarom moet je het dak van jouw woning minimaal één keer per jaar (laten) inspecteren op gevoeligheden en problemen. Helaas kan er, zelfs wanneer je regelmatig je dak controleert, schade ontstaan op onverwachte momenten. Denk bijvoorbeeld aan storm- of regenschade. Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen en een professionele dakdekker in te schakelen. Het repareren van een dak vereist namelijk veel kennis en de nodige ervaring. Niet ieder dak is hetzelfde. In dit artikel lees je de verschillende dakreparaties die kunnen worden uitgevoerd bij platte en schuine daken. Heb jij last van schade aan je dak en woon je in de omgeving van Rotterdam? Dan staat Royaal Dakonderhoud graag voor je klaar. Onze dakdekkers zijn zeer ervaren in zowel reparaties voor schuine als voor platte daken en nemen je het zware werk graag uit handen.

Dakinspectie

De reparatie van een plat dak

Op platte daken vind je vrijwel nooit dakpannen. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van dakbedekking die plat op het dak kan worden aangebracht. Je kunt dit soort dakbedekking vergelijken met een vloerkleed op de grond. Bitumen en EPDM zijn de meest populaire dakbedekkingen van deze soort. Een plat dak kan schade oplopen wanneer het aan het eind van zijn levensduur raakt, of wanneer er veel gewicht op rust. Heeft het in de afgelopen weken veel geregend? Dan is het belangrijk om het platte dak te controleren. Wanneer het water te lang op het dak blijft staan, komt er teveel druk op de dakbedekking te staan. Hierdoor kunnen er scheuren en gaten ontstaan. Om platte daken te repareren heb je de juiste materialen nodig. Onze dakdekkers kunnen je daarbij helpen. Wij beschikken niet alleen over de beste materialen, maar ook over de nodige kennis om de schade zo snel mogelijk weer te repareren.

De reparatie van een schuin dak

Schuine daken worden meestal bedekt met dakpannen. Dakpannen zijn namelijk zeer robuust en bieden goede bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en wind. Toch is ook een dakpan niet onverwoestbaar. Zo kunnen de dakpannen bijvoorbeeld breken of verschuiven, waardoor er ruimte ontstaat tussen de dakpannen. Regen heeft maar een kleine opening nodig om tussen de dakpannen door naar binnen te dringen. Daarom is het belangrijk om deze schade zo snel mogelijk op te lossen. Ook hierbij is het verstandig om hulp te vragen aan onze professionele dakdekkers. Zij kunnen niet alleen snel de schade herstellen, maar ze kunnen ook kapotte dakpannen vervangen.

Het vervangen van een dak

Voordat een dakdekker uw dak zal repareren, zal er eerst een grondige inspectie plaatsvinden. Is er teveel schade aan het dak? Dan kan het voorkomen dat onze dakdekkers je aanraden om het volledige dak te laten vervangen. Dakbedekking heeft een lange levensduur, maar wanneer het oud wordt zal het steeds meer gebreken gaan vertonen. Je kunt je dak wel laten repareren, maar wanneer het probleem zich een paar weken later weer voordoet: is het dak simpelweg niet sterk genoeg meer. Het vervangen van een dak is een behoorlijke investering, maar kan op den duur goedkoper zijn dan het telkens opnieuw laten repareren. Woon jij in de omgeving van Rotterdam en vraag jij je af of jouw dak nog wel in de beste conditie verkeert? Royaal Dakonderhoud helpt je graag verder. Met een advies op maat kunnen wij ervoor zorgen dat je in de komende jaren zorgeloos kunt genieten van je dak, of daar nu een simpele reparatie of een volledige renovatie voor nodig is.

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48