Het dak van de zolder isoleren van binnenuit? Zo gaan we te werk!

Het dak van de zolder isoleren van binnenuit? Zo gaan we te werk!

De zolder isoleren is voor veel mensen een prima manier om zonder een al te grote verbouwing meer woonoppervlakte te genereren. Om een nutteloze zolderverdieping geschikt te maken als extra slaapkamer of studeerkamer, zul je eerst het dak van de zolder moeten isoleren. Zonder goede dakisolatie gaat er namelijk veel warme lucht verloren en blijft de zolderkamer een tochtige ruimte. Maak je geen zorgen, want het zolderdak isoleren hoeft geen wekenlange verbouwing te betekenen. Door het dak van de zolder te isoleren van binnenuit, heb je in no-time een volledig functionele zolderkamer. Als echte dakspecialisten helpen wij je hier natuurlijk graag bij! In dit artikel lees je hoe we te werk gaan bij een dakisolatie van binnenuit.

Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal

Voordat we kunnen beginnen met het isoleren van het zolderdak, moet er een keuze gemaakt worden uit de verschillende soorten isolatiemateriaal. Voor het isoleren van binnenuit heb je de keuze uit glaswol, steenwol, pir platen en gespoten schuimisolatie. We begrijpen dat wanneer je niet over de benodigde kennis beschikt, het moeilijk kan zijn om een goede keuze te maken. Ben je woonachtig in de omgeving van Den Bosch of Rotterdam? Dan helpen we je hier graag bij. Het team van Royaal Dakonderhoud is een echte specialist op het gebied van dakisolaties en kan je van het nodige advies voorzien. Hierbij houden we uiteraard rekening met zowel de behoeften als het budget voor het totale project.

Zolder isolatie van binnenuit, Zolderisolatie, zolder isoleren

Het plaatsen van de dakisolatie

Zodra we in overleg bepaald hebben welk type isolatie we gaan gebruiken, komen we direct in actie. We plannen een afspraak in, en kunnen in de meeste gevallen in slechts één dag het volledige dak isoleren. Heeft de zolder een schuin dak? Dan plaatsen wij het isolatiemateriaal tussen de houten balken van de dakconstructie. Heeft de zolder een plat dak? Dan brengen we het gekozen isolatiemateriaal tussen de balken van het dakbeschot. Wij zorgen ervoor dat de randen van het isolatiemateriaal en het dak goed op elkaar aansluiten, waardoor er gegarandeerd geen tochtplekken ontstaan. Bij ons ben je altijd verzekerd van een duurzame en sterke dakisolatie, waar je zorgeloos van zult kunnen genieten.

Complete zolderisolatie zonder rotzooi of gedoe

Bij Royaal Dakonderhoud vinden we een nette oplevering nét zo belangrijk als het plaatsen van een goede dakisolatie. Of we nu werken met glaswol, pir platen of schuimisolatie: bij het aanbrengen van de dakisolatie zal er altijd wat vuilnis achterblijven. Onze dakdekkers ruimen dit uiteraard allemaal netjes voor je op. Wanneer we de zolderkamer opleveren, is de kamer dus niet alleen volledig geïsoleerd, maar ook klaar om in gebruik te worden genomen. Als je zou willen, kunnen we de zolderkamer ook helemaal afwerken en nemen we het stucwerk en schilderwerk voor onze rekening, zodat u na de verbouwing direct van de zolderkamer gebruik kunt maken. Dat zegt wat ons betreft genoeg!

Spoedklus?

24/7 bereikbaar op
085 - 130 59 48